Gå til bedrift

LED

LED står for Light Emitting Diod, noe som betyr diode som gir lys. Lyskilden fungerer ved at det føres strøm i et halvledermateriale som gjør at materialet går inn i en lavere energitilstand og avgir lys. LED utnytter mye mer av den tilførte strømmen til å produsere lys enn andre lyskilder. Dette resulterer i et mye lavere strømforbruk enn tradisjonell belysning. Levetiden på LED kan variere fra en type til en annen, men den er grovt sett ca. 20-100.000 timer. LED er ikke like følsom for rystelser som glødelamper, men levetiden avhenger av temperaturen rundt diodene. Den bør ikke bli for høy, da dette vil forkorte levetiden betraktelig. Derfor plasseres LED-dioder tett på gode varmeledere (som f.eks. aluminium) for å føre varmen vekk fra dioden. Forøvrig kan dioden plasseres luftig og åpent eller med kjøleriller dersom den er innelukket.

LED stripe

LED-stripe

Som for de fleste lyskilder nå til dags kan lysfargen velges mellom dagslysfarge (ca. 5.000K-6.000K) og varmhvit (ca. 2.700K-3.000K). LED kan også leveres i ulike farger eller RGB - dvs at du kan skifte mellom de ulike fargene selv ved hjelp av en lyskontroller.

Kjøkken før LED

Kjøkken før LED-stripe er montert.

kjøkken etter led

Her er LED-stripen montert. Legg merke til jevnheten på lyset.

led på kjøkken

LED-stripe i kjøkkenskap

led på kjøkken

....gir jevnt og fint lys.

Rent fysisk er en lysdiode mye mindre lyskilde enn alternativene. Dette gjør at man kan være mer kreativ når det gjelder plasseringen av dem. Andre lyskilder er ofte større og mer krevende å få plass til, og krever som regel mer plass rundt seg fordi de produserer mer varme. LED avgir ikke IR eller UV-stråler, så LED vil ikke falme bilder, maling eller andre materialer på samme måte som andre lyskilder. LED inneholder heller ikke kvikksølv.

Kontakt oss linkKontakt oss link