Gå til bedrift
Gå til bedrift
  1. Hjem
  2. Tjenester
  3. Sikringsskap

Bytte av sikringsskap

Sikringsskapet er hjertet og hjernen i boligen din. Og akkurat som at det er greit med en sjekk av helsen i blant, er det også fornuftig å ha en sjekk av sikringsskapet!

Eaton sikringer

Strømforbruket til moderne husholdninger har endret seg dramatisk de siste 20 årene, noe som har gjort utskifting av sikringsskap mer aktuelt.

Tidligere var det ikke vanlig med vannkoker, kaffetrakter, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, flere tv og datamaskiner, vaskemaskin og tørketrommel, og i hvert fall ikke at de alle skulle brukes samtidig.

Dagens forbruk krever en mer av det elektriske anlegget enn det gjorde bare for 10 år siden. Dette gjør at mange sikringsskap er underdimensjonerte. Spesielt gjelder dette sikringsskap med skrusikringer. Skrusikringene er upålitelige og har en del svakheter med for stor belastning og er derfor mer utsatt for branntilløp.

Visste du at DU som huseier er ansvarlig for å bytte sikringsskap og at annet arbeid utført på det elektriske anlegget utføres av kvalifisert personell?

Nytt skap eller ny innmat?

Selv om sikringene dine er gamle, trenger man nødvendigvis ikke å bytte selve sikringsskapet. Nyvold Installasjon kommer gjerne med tips om hvordan vi kan oppgradere og fremtidssikre ditt elektriske anlegget .

Termografering av sikringsskap

Termografering brukes ofte som et verktøy i undersøkelse av elektriske anlegg for å oppdage varmgang eller på andre områder der temperaturforskjeller kan gi en indikasjon på problemer. Termografering gjøres med infrarødt kamera, eller termokamera som er sensitivt for infrarød stråling. Termokameraet omgjør infrarøde stråler til temperaturer. Dette gjør at man kan se temperaturforskjellene på overflater tilsvarende et fotografi.

Termografering