Gå til bedrift
Gå til bedrift
  1. Hjem
  2. Tjenester
  3. Elbillading

elbil

Elbillading hjemme og på hytta

Lading av elbilen skal være sikker, enkelt og smart. 

En ladestasjon gir deg også mulighet for raskere lading og er en mer robust og sikrere løsning enn vanlig stikkontakt, (også kalt husholdningskontakt eller schuko-kontakt). I slike ladestasjoner er det innbygd sikkerhetsutstyr som overvåker ladingen kontinuerlig.

Det er to forhold som bestemmer hvor hurtig du kan lade bilen din hjemme: Det er størrelsen på batteriladeren som står i bilen din og det er kapasiteten i boligens strøminntak. Nyvold Installasjon kan dimensjonere ladestasjonen slik at løsningen blir optimal for deg.

I markedet i dag finnes det mange typer private ladestasjoner i ulike prisklasser. De fleste er universelle slik at de kan benyttes for mange bilmerker. Det som er forskjellig, er typen ladekontakt bilen er utstyrt med, og per dags datoer det i hovedsak to typer som er dominerende; type 1 og type 2. Type 2 er elbilkontakten for Europa, som er utviklet for det europeiske 400V strømnettet. I tillegg til pinner for ladestrøm og jord, har den signalpinner for kommunikasjon mellom ladestasjon og bil. Dette er for å øke sikkerheten ved billading og har en forbedret brukervennlighet.

Utviklingen går raskt og det er nå vanligere med "smarte" ladere som du kan styre via en app. Spør oss så hjelper vi deg finne rett ladere for deg!

Elbillading i borettslag

Kontaktskjema Elbillader

Tips!

Du vil finne ditt nettsystem i sikringskapet, utenfor vil du kanskje finne et blått eller rødt klistermerke, eller så kan du se det på kursfortegnelsen.

Tilleggsinfo kan være svar på f.eks hvor laderen monteres, er det behov for ektstra kabel etc.