Gå til bedrift
  1. Hjem
  2. Om oss
  3. Historikk

Historikk

Nyvold Installasjon har etter flere vellykkede fusjoner bygd seg opp til å bli distriktets største elektrikerbedrift.

I 2020 feiret Nyvold Installasjon 70 år!

Historien til Nyvold Installasjon startet i 1948 da Fridtjof Haagensli, Erling Vognild, Per Solli og Inge Aalbu stiftet selskapet A/S Installasjon med adresse Aunevegen 11.

Utover på 1950- og 1960-tallet økte selskapets arbeidsmengde betydelig og de måtte se seg om etter nye lokaler. Valget falt på å sette opp et eget forretningsbygg i samarbeid med Olav Odden. Bygget ble satt opp på Aunflata med elektroforretning og verksted i den ene enden og sportsforretning i den andre.

Fram til 1980 var det lite konkurranse lokalt i elektrobransjen, men det var før Ivar Nyvold vendte hjem fra Bergen for å starte eget firma. Nyvold hadde drevet i bransjen siden 1961 og var en erfaren elektriker. Nyvold Elektro ble et faktum og de to bedriftene var konkurrenter i 28 år før de i 2008 slo seg sammen og ble til Nyvold Installasjon.

Fusjonen førte til at de stilte sterkere i et marked som var preget av økt byggeaktivitet og store prosjekter. Men denne aktiviteten førte også til konkurranse fra utenbygds firma, og de så nok en gang behovet for å ekspandere for å få en større og mer robust organisasjon. I 2015 var fusjonen mellom Nyvold Installasjon og Oppdal Elektro et faktum. I 2020 omsatte selskapet for 60 millioner og sysselsatte 39 ansatte.

Kontakt oss linkKontakt oss link